Desi nu arata extroardinar (ca nu am mai avut niciun chef sa o ornez frumos, dupa ce o zi intreaga am stat in bucatarie) va asigur ca este deosebit de gustoasa!
Modul de pregatire a blatului:
Incepem prin separarea oualor: mixam albusurile impreuna cu zaharul, pana cand obtinem o spuma cu o consistenta tare, in timp ce galbenusurile le amestecam cu uleiul, incorporandu-le in albusuri. Adaugam apoi esentele si faina cernuta impreuna cu praful de copt, omogenizand compozitia. Se pune la cuptor (incins in prealabil) intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 15-20 de minute. Cand blatul este copt se scoate si se pune, cu tot cu hartie, pe un prosop umed pentru 10 minute.
(hartia de copt se scoate doar dupa ce blatul s-a racit complet)
Modul de pregatire a Cremei:
Mixam frisca impreuna cu esentele si cu un pliculet de intaritor (de preferat) si o pastram la rece. Pregatim apoi gelatina pe care o vom pune la hidratat intr-o cescuta cu apa rece (veti gasi instructiunile pe plic).
Punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam galbenusurile amestecate cu 2-3 linguri de lapte cald, cu praful de budinca si cu zaharul. Lasm sa fiarba impreuna pana cand se ingroasa, amestecand continuu pentru a nu se arde. Cand budinca s-a racit, cat de cat, adaugam gelatina, omogenizam compozitia si o pastram la rece pentru aproximativ o ora. Cand budinca s-a racit complet o amestecam cu frisca, omogenizand intreaga compozitie.
Insiropam blatul cu suc de portocale sau compot de caise, intindem crema peste blat, uniformizam, adaugam fructele si la final siropul jelly (pe plic sunt scrise instructiunile de folosire).
Pofta buna!