Tort cu trei feluri de ciocolata

de anca_rm in Torturi, 30 Apr 2014 | 18431 vizualizari

 

Cremos , ciocolatos .
Acesta a fost tortuletul nostru de paste , foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 2 linguri migdale macinate (nuca sau alune)
  • - 2 linguri faina
  • - 4 linguri zahar
  • - 1 lingura cacao
  • - 4 albusuri
  • - un varf de sare
  • - 0.5 plic praf de copt
  • Crema de ciocolata alba:
  • - 100 ml. smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida
  • - 2 tablete ciocolata alba (200gr)
  • - 1 foaie gelatina
  • - 100 ml frisca batuta sau smantana dulce
  • Crema de ciocolata cu lapte:
  • - 100 ml. smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida
  • - 200 g. ciocolata cu lapte
  • - 1 foaie gelatina
  • - 100 ml frisca batuta sau smantana dulce
  • Crema de ciocolata amaruie:
  • - 100 ml. smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida
  • - 200 g ciocolata amaruie (52% cacao)
  • - 1 foaie gelatina
  • - 100 ml frisca batuta sau smantana dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei feluri de ciocolata:

Blatul:

Pornim cuptorul la 180 de grade C si pregatim o forma rotunda cu diametru de 20 sau 24 cm, de preferinta cu pereti detasabili.

Batem albusurile spuma cu varful de sare si adaugam zaharul  putin cate putin , este gata cand nu se mai simt granulele de zahar.

Adaugam faina , migdalele macinate (in loc de migdale putem adauga nuca macinata , sau alune) ,cacao si praful de copt .

Omogenizam compozitia bine cu o lingura de lemn. 

Turnam compozitia in forma si o lasam la cuptor 15-20 minute, ar fi bine sa faceti testul cu scobitoarea .

Dupa ce scoatem blatul din cuptor il rasturnam si luam folia de pe el.

Lasati-l la racit.

Cremele de ciocolata se pregatesc toate in acelasi mod , dar pe rand si la distanta de cel putin jumatate de ora una de alta:

Se pune la inmuiat gelatina (cate doua foi o data) in apa rece cat sa treaca  peste gelatin,o lasam la inmuiat 5 minute.

Se pune pe foc frisca lichida (100 ml frisca nebatuta, sau smantana nebatuta) si se incalzeste., in ea se adauga ciocolata rupta bucati sau razuita si se amesteca energic pana cand se topeste ciocolata. Frisca nu trebuie sa dea in clocot doar sa se incalzeasca. 

Se da deoparte si se lasa la racit.

Gelatina o punem la topit, intr-un vas pentru cateva secunde pe foc , atentie sa nu fiarba deoarece prin fierbere isi pierde proprietatile.

Se amesteca gelatina lichefiata cu ciocolata topita cu frisca si frisca topita. Se toarna peste blat , se niveleaza si se pune la frigider pentru jumate de ora cel putin , dupa fiecare .

Eu prima data am facut crema de ciocolata amaruie, dupa aceea cu ciocolata cu lapte si ultima cea alba.

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

rabdare multa cu cremele , cel putin jumate de ora

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Anca - ciocolata si gem de caise