O tarta minunata si ca gust si ca aspect. Eu am invatat sa o pregatesc cu multi ani in urma (aveam vreo 10 ani) de la matusa mea. Zilele trecute mi-am amintit de ea si m-am hotarat sa o fac.
Blat :
Umplutura
Gratin
Pregatim blatul:
Intr-un castron se framanta untul cu faina, sarea si galbenusul pana se formeaza un aluat (nu trebuie framantat mult, doar cat sa se incorporeze toate).
Se formeaza o bila si se baga la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp pregatim umplutura:
Se curata dovleceii si se taie bastonase.
Intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei, apoi adaugam dovleceii si se lasa pana se inmoaie acestia si scade cat de cat zeama lasata .
Cand s-au inmuiat bine, se stinge focul, se adauga branza si piperul si se amesteca bine.
Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina tava.
Se scoate aluatul de la frigider, se intinde cu sucitorul o foaie si se aseaza in tava, astfel incat si marginile tavii sa fie acoperite de aluat pana sus. Se lipeste bine aluatul de marginile tavii.
Se bat cele 2 oua cu cele 2 linguri de smantana.
Se pune umplutura de dovlecei in tava, iar deasupra se toarna amestecul din oua si smantana si se orneaza cu felii subtiri de rosii.
Se da la cuptor pana cand marginile de aluat se rumenesc. Aproximativ 20- 25 de minute.