E prima data ca fac lipii de casa si nu am luat o reteta anume ci am facut din aluatul de paine cu care, zic eu, ne putem juca oricum. Le-am umplut doar cu legume si au fost foarte gustoase.
Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul.
Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea.
Turnam drojdia dospita peste faina si amestecam usor adaugand treptat si restul de apa calduta. Framantam cu mana si spre final adaugam si uleiul de masline.
Aluatul obtinut e usor lipicios. Punem la dospit acoperit la loc cald timp de aprox 40 minute.
Impartim aluatul in 8 parti egale din care formam 8 bile pe care le lasam la dospit inca 20-30 minute.
Intindem apoi fiecare bila pe masa de lucru tapetata cu faina si folosind sucitorul.
Ungem suprafata fiecarei lipii cu putin ulei sau ulei de masline si presaram deasupra seminte de susan.
Punem lipiile in tava mare tapetata cu hartie de cop (incap cate doua) si dam la cuptorul preincalzit la 200-210 grade timp de aprox 5 minute.
Scoatem din cuptor si le asezam intr-un prosop.
Ungem lipiiile cu sos mexican si asezam in mijloc legumele taiate felii. Rulam lipia si servim.