Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 28 Iun 2016 | 3372 vizualizari

 

Cine este fan tarte cu fructe? Eu daaaaa, oricand si la orice ora as manca o feliuta! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 120 gr unt
    • 1 ou
    • 240 gr faina
    • 1 lingura zahar
    • un praf de sare
    • 2 lingurite extract de vanilie
    Umplutura de cirese:
    • 800 gr cirese
    • 2 linguri rase zahar
    • 2 linguri potrivite amidon
    • coaja rasa de lamaie
    Crema de vanilie:
    • 300 ml lapte
    • 3 linguri zahar
    • 2 linguri amidon
    • 250 gr mascarpone
    • 150 gr smantana groasa de tara
    • 1 lingura zahar pudra
    • 3 lingurite extract de vanilie
    • cirese pentru decor
    • fistic pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone:

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul, sarea si jumatate din faina. Amestecam cu mana toate aceastea, apoi adaugam oul si restul de faina. Framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider cat timp pregatim umplutura.

Umplutura de cirese: Spalam ciresele bine, indeparatam cozile si scoatem samburii. Punem ciresele intr-o cratita, adaugam zaharul si le transferam pe foc. Le fierbem cam 5-7 minute la foc potrivit, timp in care amestecam din cand in cand. Amidonul il dizolvam in 5-6 linguri de apa rece. Dam focul la cirese la mic, turnam amidonul dizolvat si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. In cateva secunde o sa se ingroase ca o budinca si tragem cratita de pe foc. Punem coaja rasa de lamaie si lasam 5 minute sa se racoreasca. Scoatem aluatul din frigider. Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava, peste hartia de copt. O presam cu degetele si pe margini in sus, iar surplusul il taiem. Turnam umplutura si o nivelam. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Crema: Laptele il amestecam cu zaharul si amidonul. Rasturnam acest amestec intr-o cratita, o punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Cand este gata, o luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Branza mascarpone o amestecam cu smantana rece, zaharul pudra, vanilia si le mixam pana obtinem o spuma. Adaugam crema fiarta rece, mai mixam circa 1 minut. Tarta o asezam pe un platou, punem crema si o nivelam. Ornam cu cirese si bucatele de fistic. Dam la rece 2-3 ore, apoi servim. Eu nu am lasat-o mai mult de jumatate de ora la rece, ca am si taiat-o. Prea ne facea cu ochiul :D Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Rocsi 1

05.07.2016, 20:59

Mihaela, multumesc tare mult

anca_rm 1

11.07.2016, 13:08

ce frumoasa este tarta asta Rocsi ,

Rocsi 1

11.07.2016, 20:32

Multumesc pentru toate aprecierile, Anca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat