Tarta cu cirese

de Angelina_Elena in Prajituri, 20 Iul 2013 | 2525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata aluat foietaj (400 g)
  • 500 g cirese (fara samburi)
  • 2 linguri amidon (sau faina)
  • 1 lingura apa
  • 4 linguri zahar
  • putin lapte (pentru uns tarta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete peste noapte in frigider.

A doua zi am spalat ciresele si le-am scos samburii.

Le-am pus intr-o craticioara, am adaugat zaharul, amidonul, apa si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana sau ingrosat putin.

Lasam sosul de cirese sa se raceasca.

Cat timp se raceaste, pe masa infainata intindem aluatul si decupam o forma rotunda putin mai mare decat vasul in care vom coace tarta.

Am asezat apoi aluatul intr-un vas rotund tapetat cu hartie de copt.

Cand sosul de cirese s-a racit il punem in tava peste aluat.

Din aluatul ramas, cu ajutorul unei forme pentru fursecuri am decupat inimioare si le-am asezat deasupra.

Am uns tarta cu putin lapte, apoi am dat-o la cuptorul preincalzit pana s-a rumenit frumos deasupra.

Dupa ce s-a racit se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (30)

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 19:06

diaconta 1

20.07.2013, 22:13

Tartele sunt printre preferatele mele,indiferent daca's dulci ori sarate

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 22:35

Dia, si mie imi plac foarte mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu cirese si crema de branza