Prajitura Noire

de SharaY in Prajituri, 8 Aug 2014 | 12026 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 150 gr. biscuiti normali
  • 75 gr unt
  • 2 linguri cacao neagra
  • Pentru crema :
  • 250 gr. ciocolata amaruie
  • 50 gr. unt
  • 250 ml frisca
  • 10 gr gelatina
  • 1 fiola esenta de cafea
  • Pentru glazura :
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Se pune gelatina la hidratat in 4`5 linguri de apa rece.

Topesti ciocolata la foc mic, impreuna cu untul si frisca lichida, iar cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca atat cat sa fie suportabila la deget si se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in compozitie.

Se aromatizeaza cu esenta, dupa gust bineinteles.

Biscuitii ii zdrobesti si ii amesteci cu untul la temperatura camerei si cele doua linguri de cacao pana se omogenizeaza bine.

Se acopera o tava cu hartie de copt, se pun biscuitii ca blat si se apasa bine pentru a sta cat mai fixat si mai lipiti.

Peste se toarna compozitia de ciocolata si se da la frigider pentru 6-8 ore pana se intareste.

Dupa ce s-a intarit scoatem tava afara si o rasturnam pe un platou.

Facem glazura din ciocolata topita impreuna cu untul, cat sa ajunga la o consistenta grosuta.

Se acopera prajitura cu glazura se mai lasa putin sa se intareasca si se serveste.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

eu am folosit o tava pentru cozonac

2

cand topiti ciocolata pentru glazura puteti adauga si 50 ml de lapte pentru un gust mai bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata