Daca tot este sezonul cireselor, pai macar sa profitam din plin de ele :)))
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusul se bate spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare pana acesta se topeste.
Peste galbenus se toarna uleiul si se amesteca bine, apoi se adauga peste spuma de albus impreuna cu praful de copt stins in zeama de lamaie si faina turnata in ploaie.
Se amesteca totul incet, cu miscari de jos in sus si se toarna compozitia intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt.
Ciresele spalate si curatate de samburi, se amesteca cu 100 gr. zahar si cele doua plicuri de zahar vanilat si se tin la frigider cat timp pregatim compozitia tartei.
Fructele se aseaza peste tarta din tava, cu partea interioara in jos.
Se da la cuptorul preincalzit pentru circa 30 min la foc mediu.
Se incearca cu scobitoarea daca s-a copt, iar cand este gata, se scoate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.