Pentru aceasta tarta am ales perele, dar se pot folosi si alte fructe. Rezultatul este delicios: o tarta pufoasa, ciocolatoasa cu o consistenta usor umeda.
Curatam perele de coaja apoi le taiem pe jumatate si curatam samburii. Le stropim cu zeama de lamaie amestecata cu mierea.
Dam perele la frigider 30 de minute.
Intre timp pregatim aluatul. Topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam
la racit. Mixam bine untul cu zaharul si vanilia iar apoi adaugam pe rand ouale, mixand dupa fiecare.
Adaugam ciocolata racorita, dar inca lichida si mixam pana se omogenizeaza.
Amestecam faina cu praful de copt so cacaoa. Adaugam cate 2 linguri din amestecul de faina si alernam cu cateva linguri de lapte. Mixam
bine pana se omogenizeaza apoi continuam pana incorporam toata faiana si laptele.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa bine cu unt. Asezam deasupra jumatatile de pere (cu scobitura in jos).
Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii (~40 de minute).
Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca in tava. Scoatem apoi din tava si pudram cu zahar.
Este un deliciu langa o ceasca de cafea :).