Crostata de Piersici

de Alina26 in Prajituri, 17 Apr 2013 | 2311 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 180g faina
  • 80g unt
  • 1 galbenus
  • 1/2 lingurita de lamaie
  • 3 linguri de zahar pudra
  • un varf de cutit de sare

Crema:

  • 100g zahar
  • 40g faina
  • 3 galbenusuri
  • 350ml lapte
  • coaja de portocala

Decor:

  • 500g piersici din compot
  • coava de portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata de Piersici:

1.Pregatim aluatul:intr-un robot de bucatarie punem faina,untul taiat felii,galbenusul,zaharul,un varf de cutit de sare si il mixam.Il scoatem din robot si il mai framantam.Lasam sa se odihneasca cam 30 de min.

2.Trecut timpul,incalzim cuptorul la 200°.Puneti o hartie de copt pe masa de lucru si puneti putina faina,si intindeti aluatul circa 3 mm.Puneti acest aluat intins,cu tot cu hartia de copt,intr-o  tava rotunda (24 cm diametru) si intindeti frumos aluatul.Indoiti aluatul de pe marginea tavii.

3.Puneti deasupra o bucata de hartie de copt si  boabe de fasole uscata si bagati la cuptor pentru 15 minute.Dupa aceea scoateti din tava si lasati la racit.

4.Pregatim crema:punem laptele la incalzit,cu o bucata de coaja de portocala.Cand aproape incepe sa fiarba stingem focul si scoatem coaja de portocala.Batem galbenusurile cu zaharul,adaugam si faina in ploaie si punem incet-incet laptele cald.Aceasta compozitie o punem la foc mic si mestecam timp de 10 min.Lasam la racit.

5.Luati aluatul copt si racit mai inainte,intindeti bine crema si pe deasupra puneti frumos piersicile taiate in doua.Taiati finut putina coaja de portocal si o aranjati peste piersici.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Cand intindeti aluatul,nu trebuie sa fie perfect rotund,pentru ca marginile vor veni stranse,ca sa nu iasa crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata de Piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu coacaze negre