Desert rasturnata cu mure

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Aug 2019 | 2914 vizualizari

 

Pentru ca si deoarece am mure in gradina , pe langa dulceata am pus si de-o rasturnata pe post de prajitura....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua mijlocii
  • 2 banane foarte coapte
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 8 linguri cu faina
  • un praf de sare
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • cca 400 g mure
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rasturnata cu mure:

Intr-un castron am pus bananele pasate bine de tot, am adaugat galbenusurile, zaharul vanilat si zaharul tos si am mixat foarte bine cu mixerul. Separat albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare.

Peste amestecul de galbenusuri si banane am adaugat faina si cacaua si am omogenizat. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus.

Am pregatit o forma de tort ( 26 cm  diametru) dar din aceea cu mijloc gol, am tapetat-o cu hartie de copt, am presarat zahar tos si apoi am asezat murele peste care am turnat blatul. Forma de tort am pus-o intr-o alta forma rotunda in care am turnat apa. Am dar forma la cuptorul preincalzit la 175 grade C, este gata cand trece testul scobitorii, aproximativ 35-40 min.

Am scos forma din cuptor, am detasat inelul si apoi am rasturnat-o pe o farfurie, am dezlipit hartia de copt si apoi am ornat cu mure proaspete si aromate, se lasa sa se raceasca si se poate pudra cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rasturnata cu mure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate