Tarta cu ceapa si sunca afumata

de gab_s19 in Aperitive / Garnituri, 21 Oct 2013 | 4562 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 gr. faina
  • 50 gr. unt
  • 150 ml. lapte caldut
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de zahar
  • un pachetel de drojdie uscata sau jumatate de cub de drojdie proaspata

Pentru umplutura:

  • 500 gr. ceapa
  • 50 gr. unt
  • o lingura de faina
  • 2 oua
  • 100 ml. de smantana
  • 100 gr. de sunca afumata, taiata cubulete
  • 1/2 lingurita chimen
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa si sunca afumata:

Aluatul
1/3 din laptele caldut se amesteca cu drojdia, dupa care se adauga zaharul si o parte din faina. Se acopera si se lasa la crescut 20-25 de minute. Dupa ce aluatul a crescut se adauga sarea, restul de lapte si untul dupa care se lasa din nou sa creasca pana cand umplutura este gata.

Umplutura
Ceapa taiata marunt se caleste in unt impreuna cu sunca afumata taiata cubulete foarte mici, amestecand continuu pana cand ceapa devine transparenta. Se adauga lingura de faina (absoarbe untul) si sarea dupa gust.
Intre timp, se intinde aluatul si se pune pe o forma rotunda, lasandu-se peste forma o margine de 2-3 cm (care se ruleaza usor dupa ce se adauga umplutura).
Peste ceapa deja rece se adauga cele 2 oua batute ca pentru omleta, smantana si chimenul.

Umplutura se pune peste aluat iar marginile aluatului se ruleaza spre interior.
Se da la cuptor la 180°C intre 35-45 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa si sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza, ceapa verde si nuci