Tarta cu carne tocata si legume mexicane

de Andra_Constantinescu in Mancaruri cu carne, 23 Aug 2018 | 2961 vizualizari

 

Tare buna a fost aceasta tarta! La trandafirasi m-a ajutat mama :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g unt
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • Umplutura:
  • 250 g carne tocata vita-porc
  • 100 ml ulei
  • sare, piper
  • 1 ceapa
  • 200 g amestec mexican
  • 150 g fasole rosie din conserva
  • 50 g porumb dulce din conserva
  • putin cimbru uscat
  • 2 linguri suc de rosii
  • 2 oua
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 9 felii de sunca Padurea Neagra (100 g)
  • Dimensiune tava: 36 x 13 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne tocata si legume mexicane:

Untul, sarea, oul si faina (care se pune treptat) se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se da la rece pentru cel putin 30 de minute.

Intre timp, se pregateste umplutura: intr-un wok se pun uleiul, carnea tocata, putina sare si putin piper. Se caleste carnea, apoi se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata). Dupa ce s-a inmuiat si aceasta, se adauga amestecul mexican, fasolea rosie, porumbul si cimbrul si se mai tin la foc 1-2 minute. Se potrivesc de sare. Se pun apoi intr-o sita si se lasa sa se racoreasca. Dupa aceea, se transfera intr-un castron si se amesteca cu sucul de rosii, ouale si boiaua de ardei dulce.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor si se pune intr-o forma de tarta unsa cu unt, inlaturandu-se excesul. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se adauga umplutura. Se pun 4 felii de sunca pe deasupra, iar din restul feliilor de sunca se formeaza trandafirasi.

Se decoreaza tarta cu aluatul ramas si cu trandafirasii din sunca.

Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este rumen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne tocata si legume mexicane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Curry de curcan si orez cu legume