Tarta cu branza si carnati

de mirela0911 in Mancaruri cu carne, 25 Iul 2021 | 4191 vizualizari

 

Un aperitiv usor ce poate fi servit atat la micul dejun cat si la cina, cald sau rece, cum preferati.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 100 g unt rece
  • 2-3 lg apa rece
  • 1 ou
  • 1 lg smantana
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 buc carnat
  • 350 g cas de vaca
  • 1 ou
  • 3-4 lg iaurt gras/smantana
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 6 buc rosii cherry
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si carnati:

Se prepara aluatul. Intr-un bol se pune faina, sarea si praful de copt. Untul rece se taie in bucati mici si se framanta cu varful degetelor pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul, apa rece si daca este cazul si smantana. Se framanta un aluat omogen. Se infasoara in folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora.

In acest timp se prepara umplutura. Carnatul se taie felii si se prajeste usor in putin ulei. Se lasa deoparte.

Casul se da pe razatoarea cu gauri mari, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se taie ardeiul in cubulete mici, se adauga oul si iaurtul gras si se amesteca totul bine. Daca mai este nevoie, se mai adauga iaurt. La final se pun si rondelele de carnat si se amesteca.

Se scoate aluatul de la rece. Se intinde in foaie rotunda cat sa acopere tava pentru tarta, inclusiv peretii acesteia. Se inteapa cu furculita din loc in loc apoi se pune umplutura. Se niveleaza. Rosiile cherry se spala si se taie in doua. Se asaza deasupra tartei. 

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana cand devine aurie. Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu doriti, puteti renunta la carnat.

2

Optional, se poate presara deasupra cascaval ras inainte de a se da la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui si branza