Tăieței chinezești cu scoici și cremă din semințe de dovleac

de Rita Ilies in Fructe de mare, 10 Feb 2014 | 3199 vizualizari

 

Eu v-am spus că suntem fani ”chinezării”! :) Și fructe de mare. :) Rețeta de azi este pe cât de ușor de preparat, pe-atât de savuroasă și chiar sănătoasă.
Nu știu câți dintre cei care agreează scoicile cunosc și beneficiile acestora asupra organismului, de aceea am să vă spun eu câte ceva:
- au capacitatea de-a remedia starea de sănătate a plămânilor și a bronhiilor prin facilitarea eliminării expectorației;
- îmbunătățesc funcționalitatea rinichilor și a ficatului dar și acuritatea vizuală;
- stimulează diureza, etc;
De asemenea conțin multe vitamine și minerale, printre care retinolul, niacina, tocoferolul, vitamina K, dar și fosfor, sodiu și potasiu.

 

INGREDIENTE

  • un pachet cu tăieței chinezești din mazăre și fasole
  • 400 g scoici decorticate
  • o lingură cu ulei din sâmburi de nucă
  • două linguri cu cremă din sâmburi de dovleac presați la rece
  • 3 căței de usturoi
  • câteva rondele de praz
  • 3 linguri cu amidon de porumb
  • 300 ml lapte de soia
  • o linguriță chimen negru
  • sare de Himalaya
  • pătrunjel tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tăieței chinezești cu scoici și cremă din semințe de dovleac:

Într-o cratiță am fiert 500 ml de apă. Am oprit focul și am adăugat tăiețeii în apa clocotită. I-am scos după 4 minute.
Scoicile, rondelele de praz și chimenul negru le-am pus să se înăbușe într-o tigaie în care am adăugat 100 ml din aptele de soia. După 10 minute am adăugat sarea și crema din sâmburii de dovleac.
În restul de lapte am omogenizat amidonul de porumb și am turnat amestecul obținut peste scoici.
Am amestecat continuu timp de 5 minute, apoi am oprit focul și am adăugat tăiețeii împreună cu uleiul din sâmburi de nucă.
Pentru un plus de culoare am presărat puțin pătrunjel tocat.

Poftă bună! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tăieței chinezești cu scoici și cremă din semințe de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

diaconta 1

11.02.2014, 22:19

No bine ))asa sa faci

diaconta 1

11.02.2014, 22:20

io dau "dulciurele" la schimb

mihaelar63 1

24.06.2014, 23:07

Ce reteta ,, misto '' Trebuie incercata De unde ai cumparat taiteii din fasole si mazare ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:07

Pește la cuptor, cu roșii și măsline - Rețeta gustoasă și sănătoasă

pe 21.06 la 10:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare la tigaie