Mancare savuroasa, usoara, cremoasa, adorata de cei mari si mai ales de cei mici (ai mei zic...)
Intr-o oala incapatoare punem apa la fiert; cand incepe sa clocoteasca punem 2 lingurite sare si pastele. Amestecam usor ca sa nu se lipeasca intre ele. Fierbem in jur de 10 minute sau atat cat sa iasa pastele fierte al dente.
Pieptul de pui il taiem in bucatele mici (cca 1 cm). Punem uleiul in tigaie si adaugam puiul, saram, piperam usor si rumenim putin. Scoatem bucatelele rumenite si adaugam prazul taiat. Lasam pe foc sa se inmoaie usor, apoi punem ciupercile spalate si taiate in prealabil.
Tinem pe foc pana incep sa se patrunda, apoi punem si puiul. Asezonam cu usturoiul razuit, sare si piper daca mai trebuie si smantana dulce. Lasam cateva clocote, apoi punem si smantana fermentala. Mai tinem vreo 5 minute pe foc ca sa se imprieteneasca aromele si apoi punem totul peste paste.
Servim cu placere, alaturi de un pahar cu vin alb.