Foarte bune,satioase ... Perfecte pentru pranz !
Punem un vas cu apa la foc potrivit.Cand apa incepe sa fiarba,punem sare groasa si apoi punem pastele.Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj.Cand au fiert le scurgem bine de apa.
Intre timp,curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt.
Ardeiul il curatam de seminte,il spalam si il tocam cuburi mici.
Carnea o spalam,o stergem cu un servet de hartie si o calim in putin ulei pana se rumeneste frumos pe ambele parti.
Scoatem carnea din tigaie si adaugam ceapa.Cand devine translicida adaugam ardeiul gras si calim in continuare amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.
Adaugam apoi sucul de rosii,jumatate pahar cu vin alb sec ,sare si piper dupa gust .Lasam la foc mic pentru 10-15 minute.
La sfarsit adaugam smantana si friptura de porc ,amestecam bine.Lasam 5 minute la foc mic.
Servim sosul cu carne alaturi de paste.
Se servesc calde .