Se pune laptele pe foc, cand se incalzeste se adauga malaiul si se fierbe pana iese o mamaliguta mai moale.
Branza telemea se faramiteaza si se amesteca cu smantana.
Se unge cu unt un vas de yena, se pune jumatate din mamaliguta moale, se adauga amestecul de branza cu smantana, cateva cubulete de unt si deasupra se pune si cealalta jumatate de mamaliguta.
Se fac cuiburi in mamaliguta cu o lingura si se pun ouale de prepelita.
Peste fiecare ou se pune un cubulet mic de unt.
Se introduce la cuptor la foc mediu aprox. 35-40 minute pana se fac ouale si se rumeneste compozitia.
Dupa 30 min se scoate compozitia din cuptor si se presara cascaval ras apoi se mai baga la cuptor pentru 10 min.
Pofta buna!
1
se poate folosi branza de capra sau de bivolita, dupa preferinte
2
se poate servi atat calda cat si rece