Pentru blat :
Pentru crema
Pentru blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma impreuna cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam totul foarte bine. Cand am obtinut o spuma tare adaugam galbenusurile si cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam prin rasturnare .
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la oua,amestecand de jos in sus si turnand usor uleiul
Tapetam o forma pentru cuptor
Din aceasta compozitie luam cam 4 linguri si le amestecam cu lingura de cacao ,facem pe foaia de copt fasii sau forme si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 2-3 minute.
Scoatem tava si turnam restul de compozitie.
Dam din nou la cuptor pana ce se va rumeni frumos.
Facem testul cu scobitoarea
Cand blatul e gata il scoatem pe un prosop umed si rulam cu grija.
Lasam sa se raceasca.
Intre timp facem crema :
Mascarponele il batem cu mixerul cu 2 linguri de zahar
Frisca o batem separat
Amestecand continuu amestecam mascarpone cu frisca batuta, adaugam la sfarsit coacazele rosii si mai amestecam putin cu o lingura de lemn .
Cand rulada este rece desfacem din prosop si punem o crema , o intindem uniform si rulam cu grija .
Pregatim o folie alimentara pentru a pune rulada in ea pana in momentul servirii.
Dati la frigider si feliati doar in momentul servirii .
1
daca doriti sa aveti mai putina crema reduceti cantitatea de frisca
2
rulada se poate face si fata a o coace cu decor