Supa simpla, de chimion

de burdulea56 in Supe, 21 Mar 2010 | 10279 vizualizari

 

Este o supa de post, se face des in Ardeal, are rantas specific zonei. Veti zice ca nu mai e la moda rantasul, ca e greu la stomac sau multe altele, dar sa nu uitam ca bunicii nostri o consumau si au dus-o mai mult decat noi. Asa ca incercati!

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 1 telina cat un mar,
  • 3 cartofi,
  • 1 lingurita chimion,
  • 100 ml ulei,
  • 1 lingura faina,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • sare,
  • 3 litri apa.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa simpla, de chimion:

Punem la fiert 3 litri apa, cand fierbe, adaugam zarzavatul maruntit. Cand este fiert zarzavatul, separat intro tigaie, incingem uleiul, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem rantasul cu apa rece(cam 250 ml apa) amestecam bine la foc mic, sa nu se fca cocoloase, turnam rantasul peste supa, potrivim de sare si adaugam verdeata tocata. Se serveste cu crutoane de paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa simpla, de chimion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

adry88 1

20.05.2011, 11:02

mofturaki 1

14.06.2011, 21:27

superrr! este supa copilariei mele...din asta ne dadea la gradi! doamne, ce mai mancam la supa de chimin...insa cand a facut mama acasa , nici nu m-am atins de ea... nu era asa de buna ca la gradi!

burdulea56 1

29.06.2011, 22:51

Hihihihi, mofturaki, ai dreptate cu gradi si baiatului meu ii placea supica asta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]