Imi place mult combinatia rosii + ardei copti pe care o folosesc la diverse mancaruri.
De data aceasta am folosit-o la supa cu galuste si a iesit foarte buna!
Pentru supa:
Pentru galuste:
Incepem prin a curata si spala bine legumele.
Pentru rosii, am pus 1/2 l apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am scufundat rosiile in ea pentru cateva minute, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca pentru a le decoji.
Ardeiul l-am copt, l-am curatat apoi l-am trecut prin robot impreuna cu rosiile decojite.
Restul legumelor, le-am trecut prin robot si le-am pus la inabusit in putina apa cu sare si ulei de masline.
Cand s-au inmuiat legumele am adaugat rosiile si ardeiul copt, am mai lasat cateva minute si am completat cu apa fiarta.
Am acoperit vasul si am lasat la fiert aproximativ 20 minute.
Intre timp am pregatit compozitia pentru galuste.
Am batut cele doua oua cu putina sare, apoi am adaugat pe rand cele 6 linguri de gris.
Am omogenizat si am lasat compozitia sa se odihneasca timp in care grisul si-a marit volumul.
Am adaugat si putin patrunjel tocat in compozitie.
Cand am considerat ca legumele sunt suficient de fierte, am adaugat galustele punand cate o lingurita din compozitie in supa.
Au iesit 24 de galuste micute, care aproape si-au dublat volumul in timpul fierberii.
Am condimentat supa cu piper si busuioc uscat, am potivit de sare si am mai lasat-o pe foc aproximativ 15 minute, dupa care am tocat patrunjelul verde si l-am adaugat dupa stingerea focului.
Este o supa putin dulceaga si condimentata.
1
Daca galustele se intaresc mai mult decat trebuie in timpul fierberii, se vor stropi din cand in cand cu apa rece.