Supa italiana cu legume

de Rocsi in Supe, 25 Feb 2014 | 9242 vizualizari

 

O supa plina de gust si savoare, mai aparte as zice eu...

 

INGREDIENTE

  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 ciuperci mari proaspete
  • 1 dovlecel
  • 200 gr rosii decojite (eu am folosit de la Sun Food)
  • 4 linguri suc de rosii de casa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1.5-2 litri apa sau supa de legume
  • 100 gr paste Baneasa Conchiglie (cochilii)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 3-4 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 1 frunza dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa italiana cu legume:

Curatam telina, o taiem bucatele mici. Ceapa o curatam si o tocam, iar morcovul il decojim, il taiem in jumatate pe lungime apoi rondele. Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem bucati potrivite, ciupercile le spalam si le facem felii, iar rosiile decojite le taiem marunt. 

Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul, telina si ciupercile. Le inabusim la foc potrivit timp de 15-20 de minute, dar mai picuram cate putina apa sa nu se lipeasca. Punem dovlecelul pentru 4-5 minute, cimbrul si busuiocul. Adaugam rosiile cuburi, sucul de rosii de casa si apa. Curatam usturoiul, il taiem feliute, il punem in supa, condimentam cu sare, piper dupa gust si o fierbem cam 15 - 20 de minute.  Dam drumul mai apoi  la pasta de tomate, pastelor cochilii, le fierbem cat scrie pe ambalaj.

Amestecam bine, iar la final punem o lingura parmezan ras, frunza de dafin si mai dam doua clocote. Se serveste cu patrunjel verde tocat si parmezan ras deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa italiana cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

Ksenya 1

12.03.2016, 08:08

Imi place tare mult ce ai facut tu! Felicitari

Rocsi 1

12.03.2016, 09:56

Ksenya, multumesc mult

Sidy 1

20.08.2021, 08:33

Numai buna acum pe caldurile astea ! La Favorite cu ea, multumesc Rocsi !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa Minestrone