Cum afara e frig si ploua acum (aseara a nins de zici ca venea Craciunul din nou!) m-am gandit ca o supa de rosii ar fi foarte potrivita!
Spalam, curatam legumele si le tocam.
Intr-o oala cu 2 litri apa cu sare punem zarzavatul tocat si lasam sa fiarba la foc mic acoperit. Cand zarzavatul e fiert pe jumatate, adaugam o lingura de ulei si bulionul in oala si amestecam bine. Condimentam si lasam sa fiarba 5 minute.
Intre timp batem ouale intr-un bol mic si adaugam faina cate putin amestecand continuu. Adaugam faina pana cand obtinem un amestec fluid gros ca in poza de mai jos.
Cand supa fierbe incet, luam o lingura de supa, o clatim in supa si luam din compozitia de galuste cate putin si introducem in oala cu supa, lasand galusca sa alunece usor de pe lingura. (supa trebuie sa fiarba usor) Continuam la fel pana terminam toata compozitia. Daca vi se pare ca galusca se destrama, atunci mai adaugati faina. La mine observati ca sunt si bucati mai mici, mie asa imi plac, noi le zicem "zdrente" :)
Lasam galustele sa fiarba vreo 7 minute, condimentam cu sare, piper, zahar si adaugam patrunjel verde. Bon appetit!
1
daca vreti ca supa sa fie de post inlocuiti galustele cu paste sau orez
2
este foarte buna cu leustean, dar aici nu se gaseste :(