Supa de rosii este mancarea preferata a sotului meu si cea mai gatita supa in casa noastra, mai ales pentru zilele de post.
Se curata legumele , se taie in bucati mari si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte se scot din supa si se mixeaza/ paseaza , apoi se pune piureul inapoi in supa, mestecandu-l pentru dispersie. Se adauga sucul de rosii ( atentie, nu cel ce exista in comert, cu adaos de zahar! ) sau rosiile in bulion, pasate , lasand sa mai dea cateva clocote . Se gusta si se potriveste de sare, iar daca sucul de rosii nu este facut in casa (acesta fiind un pic acrisor ), se adauga si un varf de cutit de sare de lamaie .
In reteta de fata eu am folosit fidea fara ou achizitionata din comert, deoarece am gatit supa de rosii pentru a fi de post, dar supa este excelenta cu taitei de casa.
Taiteii se adauga in supa de rosii clocotinda, oprindu-se focul dupa ce se fierb . Se adauga patrunjel din abundenta.
Cantitatile sunt indicate pentru o oala de cca. 6 litri capacitate.
1
Supa de rosii de post.
2
Nu folosi suc de rosii din comert, intrucat acesta contine mult zahar , iar rezultatul nu va fi cel asteptat.