O supa foarte usoara, gustoasa si apreciata, mai ales de sarbatori cand mancarea este foarte grea si nu iti mai vine a manca nimic ...supica a fost pe placul tuturor.
,,Bunatati pentru Craciun''
Carnea se spala si se pune la foc intr-o oala incapatoare.
Indepartam spuma care se foarmeaza deasupra carnii.
Legumele se curata si se spala.
Tocam radainoasele, morcovul, patrunjelul si telina.
Ceapa si ardeiul capia se pune intreg.
Adaugam legumele cand carnea este aproape gata si potrivim de gust cu sare.
Cand legumele sunt aproape fierte ne apucam sa facem galustele de gris.
Avem nevoie de un cantar de bucatarie pe care vom cantari ouale intregi cu tot cu coaja, citim valoarea gramajului si vom cantari aceiasi cantitate de gris pe care o vom incorpora in ouale batute bine cu furculita intr-un castronel sau o farfurie. Vom adauga grisul pe rand, cu lingura, si vom amesteca mereu. Spre final cand se termina grisul de incorporat vom observa ca faruria va incepe sa se invarta usor pe blat vom aduga putin sare si compozitia este gata .
Scoatem din supa ceapa intreaga si ardeiul capia. Oprim fierbere turnand un pic de apa rece cam 150-200ml, altfel galustele se vor sfarma iar cu ajutorul unei lingurite luam din compozitia de gris si adaugam in supa pana terminam toata compozitia. Lasam sa fiarba la foc potrivit stropind din cand in cand cu 3-4 linguri de apa rece . Fierberea dureaza cam 20 minute.
La final adaugam patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
1
cantitatea de gris trebuie sa fie egala cu ouale cantarite intregi cu tot cu coaja
2
se fierbe la foc potrivit
3
grisul sa aiba bobul mare
4
ouale sa fie reci