Traim vremuri destul de grele, in care trebuie sa dramuim orice banut. M-am gandit ca pot sa va spun cum am facut mai multe feluri de mancare dintr-un singur pui. Este adevarat, acum gatesc pentru doua persoane, dar va asigur ca portiile sunt indestulatoare pentru mai multe. Am portionat puiul si iata ce a iesit:
- supa de pui cu galusti (este preferata mea)
- salata boeuf (din zarzavatul care a fiert in supa)
- rulouri din piept de pui cu bacon si legume
- friptura de pui ( din cele doua pulpe)
Ingrediente pentru supa
Ingrediente pentru galuste
Mod de preparare galusti
- se bat ouale foarte bine cu un praf de sare intr-un bol
- se adauga incet uleiul
- se adauga grisul
- se incorporeaza bine grisul in compozitie
- se adauga piperul si patrunjelul
- se lasa la frigider 10-15 minute (grisul trebuie sa absoarba toata umiditate din compozitie)
Mod de preparare supa
- se pune la fiert int-o oala 3 l de apa rece cu 1 lingurita de sare
- se adauga carnea de pui foarte bine spalata
- dupa ce a dat in clocot se spumeaza bine cu o spumiera
- se adauga ceapa taiata in 4, morcovii, radacina de patrunjel si cartofii intregi
- se taie ardeiul in cubulete si se adauga in oala
- se mai lasa sa fiarba la foc mic 25 minute
- se strecoara supa, se pune din nou la fiert si se potriveste de sare si piper
- se adauga incet galustile in supa strecurata (se iau galusti numai din marginea compozitiei cu o lingurita trecuta prin apa)
- se fierbe in clocote mici cu capacul pe jumatate asezat 13-15 minute
- dupa acest timp se scoata o galusca si se incearca daca este fiarta (daca nu este se mai fierbe 5 minute)
- se opreste focul si se adauga busuiocul uscat si patrunjelul proaspat tocat
- se serveste fierbinte ca atare sau se adauga bucatele din carnea care a fiert in supa
Daca aveti resturi de paine uscata, nu le aruncati. Taiati-le cubulete si dati-le la cuptor pentru 5-6 minute. Veti avea niste crutoane minunate pe care le puteti folosi la supa in locul galustilor.