Supa de pui cu galuste

de carmenvlad in Supe, 30 Ian 2011 | 6323 vizualizari

 

Traim vremuri destul de grele, in care trebuie sa dramuim orice banut. M-am gandit ca pot sa va spun cum am facut mai multe feluri de mancare dintr-un singur pui. Este adevarat, acum gatesc pentru doua persoane, dar va asigur ca portiile sunt indestulatoare pentru mai multe. Am portionat puiul si iata ce a iesit:
- supa de pui cu galusti (este preferata mea)
- salata boeuf (din zarzavatul care a fiert in supa)
- rulouri din piept de pui cu bacon si legume
- friptura de pui ( din cele doua pulpe)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru supa

  •   500 g carne de pui cu os( aripioare, spate, si ce a mai ramas dupa ce am inlaturat pieptul si pulpele)
  •   3 l de apa
  •   1 ceapa
  •   2 morcovi
  •  1 radacina patrunjel (eu nu am avut)
  •   4 cartofi potriviti
  •   1 ardei rosu (jumatate am pus eu)
  •   Sare(dupa gust)
  •   Piper (dupa gust)
  •   Patrunjel verde tocat
  •   1/2 lingurita busuioc uscat
  •  1 cubulet concentrat de supa daca este nevoie (eu nu am pus) 

      Ingrediente pentru galuste

  •   2 oua
  •   4-5 linguri gris de grau (depinde de marimea oualeler)
  •   2 linguri ulei
  •   un praf de sare
  •   piper proaspat macinat
  •   patrunjel tocat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste:

Mod de preparare galusti

-  se bat ouale foarte bine cu un praf de sare intr-un bol
-  se adauga incet uleiul
-  se adauga grisul
-  se incorporeaza bine grisul in compozitie
-  se adauga piperul si patrunjelul
-  se lasa la frigider 10-15 minute (grisul trebuie sa absoarba toata umiditate din compozitie)

Mod de preparare supa

-  se pune la fiert int-o oala 3 l de apa rece cu 1 lingurita de sare
-  se adauga carnea de pui foarte bine spalata
-  dupa ce a dat in clocot se spumeaza bine cu o spumiera
-  se adauga ceapa taiata in 4, morcovii, radacina de patrunjel si cartofii intregi
-  se taie ardeiul in cubulete si se adauga in oala
-  se mai lasa sa fiarba la foc mic 25 minute
-  se strecoara supa, se pune din nou la fiert si se potriveste de sare si piper
-  se adauga incet galustile in supa strecurata (se iau galusti numai din marginea compozitiei cu o lingurita trecuta prin apa)
-  se fierbe in clocote mici cu capacul pe jumatate asezat 13-15 minute
-  dupa acest timp se scoata o galusca si se incearca daca este fiarta (daca nu este se mai fierbe 5 minute)
-  se opreste focul si se adauga busuiocul uscat si patrunjelul proaspat tocat
-  se serveste fierbinte ca atare sau se adauga bucatele din carnea care a fiert in supa
Daca aveti resturi de paine uscata, nu le aruncati. Taiati-le cubulete si dati-le la cuptor pentru 5-6 minute. Veti avea niste crutoane minunate pe care le puteti folosi la supa in locul galustilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cu galusti