Supa de naut cu usturoi si lamaie

de Brindusa in Supe, 21 Mar 2012 | 4531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 ml ulei de masline extravirgin
  • 12 catei de usturoi, feliati
  • 2 cepe mari, taiate
  • 600 g naut
  • 2 linguri faina
  • sucul de la 2 lamai
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 5 l supa de legume sau supa clara de pui
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de naut cu usturoi si lamaie:

Pune nautul in apa peste noapte, ca sa se hidateze. A doua zi spala-l si scurge-l bine.

Incalzeste uleiul si caleste in el, usor, ceapa. Adauga si usturoiul si aureste-l putin. Ai grija sa nu le arzi!

Adauga nautul si supa de pui. Poti sa adaugi si niste apa, astfel incat lichidul sa fie cam 5 cm deasupra nautului. Pune rozmarinul si fierbe la foc mic, pana ce nautul e fiert bine.

Scoate ramurica de rozmarin si strecoara supa. O parte din boabele de naut le pasezi in blender. Eu la inceput am blenduit doar o mica parte, dar nu mi-a placut supa asa, pentru ca restul de boabe erau prea tari. Si atunci am blenduit cam 3/4 din ele. Asa mi s-a parut mai fina. Voi faceti cum va place mai mult.

Amestecati faina cu cateva linguri de supa, ca sa se faca o pasta fara cocoloase. Adauga faina in supa si amesteca bine. Pune si nautul si lasa sa fiarba la foc mic inca 2 minute. 

Pune si zeama de lamaie, potriveste de sare si piper. Serveste supa presarata cu patrunjel

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de naut cu usturoi si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele din linte de post

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de naut