- 2 litri supa de pui/vita facuta in casa
- ½ litru apa
- 5 + 1 fire subtiri de praz, curatate
- 3 linguri amidon de porumb + 3 linguri apa rece
- 50 g unt
- Sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz:
- Taie 5 fire de praz in bucati de 2-3 cm si fierbe-le in ½ litru de apa
- Pune totul intr-un blender si fa-le un piure fin.
- Prazul ramas taie-l rondele foarte subtiri. Topeste untul intr-o tigaie si caleste prazul, pana ce devine moale si maroniu.
- Intr-o oala de 3 l pune supa si piureul din blender. Da un clocot.
- Amesteca amidonul cu apa rece ca sa se dizolve. Pune deasupra un polonic de supa ca sa-l diluezi. Toarna inapoi in supa. Da cateva clocote, ca sa ingroase putin supa.
- Potriveste de sare si piper. Inchide focul.
- Pune in oala continutul din tigaie. Amesteca usor.
- Serveste supa cu crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz" nu uita sa-i faci un review.