Supa crema de dovleac reteta gustoasa de post este un preparat delicios si reconfortant, perfect pentru serile reci sau pentru a-ti rasfata papilele gustative in orice moment al anului. Acest fel de mancare imbina gustul bogat al dovleacului cu aromele subtile ale condimentelor pentru a crea o experienta culinara de neuitat.
Principalul ingredient al acestei supe este dovleacul, care adauga o textura catifelata si un gust dulceag si usor deosebit. Dovleacul este fiert si apoi pasat pentru a obtine o consistenta fina si cremoasa. Condimentele precum scortisoara, ghimbirul, nucsoara si cuisoarele sunt adesea adaugate pentru a completa gustul delicat al dovleacului si pentru a oferi o nota calda si aromatica.
M-am inspirat de la Teo's Kitchen http://www.teoskitchen.ro/2015/09/supa-crema-de-dovlecei-cu-crutoane-haisamancamimpreuna.html
Cum se prepara Supa crema de dovlecei reteta gustoasa de post
Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se pun la calit intr-o cratita cu ulei de masline.
Dupa cateva minute, se adauga si cartofii cubulete.
Dovleceii se curata bine de seminte si se taie bucati mai mari (se pot lasa cu coaja), se spala bine si se adauga peste cartofi.
Punem condimentele si apa cat sa acopere.
Se lasa la fiert cam 20-30 minute.
Dupa aceea, se muta toata compozitia intr-un robot de bucatarie si se paseaza tot (daca vi se pare prea multa zeama, se mai scoate din ea, inainte).
Se orneaza cu smantana si crutoane de paine prajita sau paine de casa. Recomandam si supa crema de ciuperci
Pofta buna!