Supa de macris

de xana in Supe, 14 Aug 2013 | 7025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr de macris
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de macris:

Cartofii, morcovii, ceapa si rosia se taie in cuburi mari. In oala in care facem supa se pune  ulei de masline si ceapa si se lasa la calit cat sa se inmoaie, fara a prinde culoare. Adaugam apoi usturoiul, rosia si pasta de ardei si mai lasam 2 minute la calit. Punem si cartofii si morcovii, sare si 1 litru de apa si lasam la fiert.

Separat macrisul se fierbe in apa cu putina sare cca 10 minute(s-au cat credeti, pana e fiert). Apa nu o aruncam.

Cand legumele sunt fierte, le pasam cu mixerul pana devin o crema si adaugam macrisul si putin din apa in care a fiert(daca o vreti mai lichida, puneti mai mult). Se adauga si piperul si se amesteca.

Stropim deasupra cu putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de macris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de urzici cu leurda