Supa de legume este un excelent mod de a incepe pranzul in forta. Este bogata in nutrienti si se gateste relativ foarte repede. Legumele, de altfel, foarte importante in aceasta reteta, vin sa ii asigure supei o savoare pe cinste. Este racoritoare, satioasa si nu are multe grasimi. Constituie un mod excelent de a pregati organismul pentru primavara, de a-l detoxifica dupa mesele imbelsugate in grasimi animale, dar si de a-l pregati pentru Pasti.
Se pune intr-o oala mare apa, sare si un piept de pui la fiert. Cand puiul a fiert, se scoate si se adauga legumele sa fiarba foarte putine minute, adaugand bulionul si uleiul. Puteti pregati supa de legume, fara a afecta valoarea nutritiva a legumelor, decongelandu-le ca atare, dupa care sa le fierbeti la aburi, apoi sa le lasati foarte putine minute in supa. La final, inainte de servire, se presara in supa de legume piper si sare dupa gust, dar nu prea mult.
Supa de legume se serveste cu patrunjel proaspat, tocat marunt.
Pofta buna!
1
In cazul de fata, legumele au fost lasate intr-un dispozitiv de fierbere la aburi, au fost lasate foarte putine minute, pana ce s-au inmuiat putin, abia apoi au fost adaugate in supa de legume. Am procedat asa cu toate legumele.