Supa de galuste

de Rocsi in Supe/Ciorbe, 15 Mai 2010 | 5650 vizualizari

 

De fapt e ca o ciorba ca am acrit-o cu bors ca asa ii place mamei... ca eu nu mananc...

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • jumatate ardei rosu
  • 3 cepe verzi
  • 1 pastarnac
  • patrunjel verde proaspat
  • 1 morcov
  • bors(dar puteti face si fara ,eu am pus)
  • 1 cub knorr
  • piper
  • sare
  • pentru galustele:
  • 2 oua
  • gris(nu stiu exact cantitatea ca eu pun dupa ochi)
  • piper
  • delikt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de galuste:

Intr-o oala se pune apa pe 3 sferturi .

puiul se spala bine si se pune in oala sa fiarba cu putin piper si delikt.

ardeiul se taie cubulete.

morcovul se da pe razatoarea mare.

ceapa se taie rondele.

patrunjelul se toaca marunt.

pastarnacul se taie si el cuburi.

cand puiul este aproape fiert de tot se pun si legumele.

intre timp se fac galustelele:ouale se bat bine ,se pune grisul,delikt si piper dupa gust.se face o compozitie nu prea moale dar nici prea tare.

cand puiul este fiert se scoate(si se face alta mancare cu el),iar cu o lingurita se pun galustelele,usor pentru a nu le distruge.

le fierbeti 10 min apoi trageti putin oala de pe foc si stopiti galustelele cu putina apa rece(apa rece le face mai pufoase).

se mai fierb iar 5 min si iar se stropesc cu apa rece.

la urma se pune borsul(nu e obligatoriu) si se pune piper si delikt dupa gust.

se mai dau 2-3 clocote si gata supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de vara