Supa de creveti

de xana in Fructe de mare, 12 Oct 2013 | 3694 vizualizari

 

Este supa mea preferata, destul de des intalnita sub diferite forme in Portugalia in restaurantele care servesc fructe de mare.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creveti
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 4 linguri faina
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • In plus:
  • 4 felii de paine
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de creveti:

Crevetii se curata de crusta. Miezul se taie cubulete mici si se condimenteaza cu sare si piper, iar crustele se dau deoparte pana le vom folosi.

Morcovul, ceapa si usturoiul se taie cuburi mai marisoare si se calesc in 3-4 linguri de ulei de masline, nu pana se rumenesc ci pana ceapa devine transparenta. Se adauga apoi crustele crevetilor, boiaua, dafinul, pasta de rosii si vinul, se amesteca bine. Se mai lasa 3-4 minute apoi se adauga apa, cca 1,7litri si se lasa 30 de minute la fiert la foc moderat.

Intre timp se pot face crutoanele: painea se rupe/taie cubulete mici si se `imbraca` bine in ulei de masline, se pune intr-o tava pe hartie de copt si se da la cuptor pana se rumeneste.

Peste supa se adauga faina (daca vreti o puteti dizolva inainte in putina apa) si se mai lasa 5 minute la fiert pana se mai ingroasa, apoi se trece totul prin sita. Lichidul il punem inapoi pe foc si adaugam miezul crevetilor taiat cubulete. Mai adaugam putina sare si piper si mai lasam cca 5 minute sa fiarba.

Servim supa si crutoanele impreuna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

xana 1

12.10.2013, 16:08

Bya Ralu 1

12.10.2013, 17:38

super

simona72 1

12.10.2013, 20:13

cred ca e un deliciu!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa japoneza udon cu creveti