O supica usoara dar delicioasa!
Spalam si curatam legumele.
Punem apa la fiert in oala. Adaugam uleiul, sare si piper dupa gust ,ceapa intreaga (pe care o vom scoate dupa ce a fiert), morcovii si telina taiate dupa preferinta. Lasam sa fiarba la foc potrivit mai bine de jumatate de ora pana se fierb legumele.
Prepararea galustelor:
Spargem ouale intr-un castronel. Adaugam praful de copt, sare si piper dupa gust si 24 lingurite de gris. Amestecam totul cu o furculita pana obtinem un amestec consistent pe care il transformam in galuste luand cate o portie de amestec cu o lingura inmuiata in prealabil in supa fierbinte. Lasam galustele sa fiarba la foc mic cca 5 minute,apoi le intoarcem usor sa nu se rupa, pe cealalta parte. Cand sunt fierte ele se ridica la suprafata supei. In acel moment le stropim cu apa rece sa se scufunde in supa, stingem focul si presaram patrunjel verde tocat. Le mai lasam acoperite inca 10 minute inainte de servire.
Pofta buna!