Supa crema rece de castraveti cu chefir

de RuxyRux in Supe, 4 Mai 2011 | 5935 vizualizari

 

Din cartea " Retete internationale pentru familia ta" primita de la Bucataras am ales sa fac aceasta supa delicioasa , o combinatie castraveti si iaurt...pe care o ador! Multumesc inca o data pentru carti...foarte frumoase!

 

INGREDIENTE

  • 2 castraveti mari
  • 500 gr chefir sau iaurt( cu putina grasime)
  • 2 fire de marar
  • 4 felii de paine de tara
  • 2 catei de usturoi
  • felii de lamaie
  • 2 linguri ulei extarvirgin de masline
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema rece de castraveti cu chefir:

Spalati si curatati coaja castravetilor, taiati-i bucatele si puneti-i in vasul blenderului. Adaugati chefirul si un varf de cutit de sare si amestecati pana obtineti o crema moale pe care o turnati intr-un vas mai mare.

Spalati mararul, tocati-l si pastrati cateva fire pentru ornat, punand restul peste crema.

Amestecati si dati la rece 1/2 ora.

Frecati feliile de paine de tara( de casa) cu usturoiul curatat si taiati-le cubulete sau fasii( cum doriti).

Prajiti-le doua minute in cuptorul incins.

Stropiti crutoanele cu uleiul de masline.

Ornati cu felii de lamaie si firul de marar.

Chefirul este o bautura originara din Caucaz cu gust placut acidulata si revigoranta obtinuta din lapte fermentat. Numele vine din turcescul " Kef" care inseamna bunastare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema rece de castraveti cu chefir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa chinezeasca cu legume