Supa crema de sfecla rosie

de Criss in Supe, 18 Oct 2011 | 14797 vizualizari

 

Despre sfecla rosie se stie ca e foarte sanatoasa, datorita continutului mare de fier, potasiu , acid folic, magneziu. Se foloseste in primul rand pentru detoxifierea ficatului, pentru tratarea cancerului si indeosebi a leucemiei. Si foarte important, nu-si pierde proprietatile prin fierbere/coacere.
Cand am vazut pentru prima data supe sau ciorbe cu sfecla rosie m-am uitat cam chioras. :) Nu-mi imaginam cum e sa faci ciorba din sfecla rosie. Insa, avand in vedere ca imi plac tare mult supele crema cu legume, am incercat aceasta varianta hipocalorica. Se poate servi cu smantana sau iaurt, adevarul e ca arata mai bine cu o pata de culoare alba insa eu am preferat-o simpla, cu crutoane.

 

INGREDIENTE

  • -1 sfecla rosie mica
  • -2 morcovi
  • -3 cartofi
  • -1 radacina de patrunjel
  • -frunze de telina
  • -1 ceapa
  • -1 cubulet de unt
  • -sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de sfecla rosie:

Punem la fiert ceapa intreaga, morcovii, patrunjelul, sfecla rosie si frunzele de telina. Cand legumele sunt aproape fierte, punem si cartofii. Lasam sa fiarba, apoi scoatem legumele si le lasam sa se raceasca. Le pasam cu mixerul vertical, turnam supa peste legume si cubuletul de unt, adaugam sare dupa gust si servim cu crutoane.

Mie mi-a placut foarte mult. Inutil sa mai spun ca Alex nici n-a vrut sa se uite la ea, darmite s-o mai si guste. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anomisana 1

27.10.2011, 11:12

Colorata si gustoasa, ii mai trebuie doar o lingura si o persoana infometata; dar se pare ca am ajuns prea tarziu...

Criss 1

27.10.2011, 11:26

Ana, niciodata nu e prea tarziu. Facem repede inca o portie.

-Marius- 1

10.12.2018, 10:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]