Supa crema de rosii cu galuste de gris

de adasev12 in Supe, 29 Mar 2013 | 5278 vizualizari

 

f usoara si in acest fel am reusit sa-l fac pe Alex sa pape toate legumele din supa....

 

INGREDIENTE

  • 2 l supa de carne , merge si apa
  • 3 morcovi
  • un radacina de patrunjel
  • o ceapa mare
  • jumatate radacina de telina
  • 1 mana de orez
  • 1 cutie de rosii in conserva, de 400 g
  • patrunjel verde
  • sare, piper, 2 frunze de dafin
  • o lingurita busuioc uscat
  • 1 ou
  • gris cat e necesar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii cu galuste de gris:

Punem supa de carne pe foc (eu am folosit supa de carne, fiindca aveam ramasa, dar in mod normal se pune apa), curatam zarzavatul, punem ceapa taiata marunt, foile de dafin, telina si patrunjelul la fiert, saram dupa gust, lasam 15 minute apoi adaugam si morcovii. Dupa 10 minute punem rosiile, busuiocul si patrunjelul si mai lasam 10 minute, adaugam apoi o mana de orez si lasam pana fierbe. Punem piper dupa gust si mai dam un clocot, apoi luam de pe foc si lasam nitel la racit. Bagam apoi blenderul in cratita si blenduim totul pana se face crema.

Separat intr-o cratita incapatoare punem jumatate cu apa la fiert. Separam oul si batem albusul spuma tare cu un praf de sare, adaugam 2 lg de gris, apoi galbenusul si completam cu gris cat e necesar, pana obtinem o compozitie cremoasa, dar nu f tare, ca nu se mai fierb galustele. Cand apa da in clocot lasam focul mic si cu lg luam din compozitie si facem galuste. Le dam drumul usor in apa, fara sa le mai atingem, lasam sa fiarba la foc mic, pana cresc  frumos si se patrund. Eu am ales acest mod de a fierbe galustele si-mi place, fiindca nu se sfarama prin supa si aceasta ramane clara, adaug galustele la supa dupa ce acestea sunt fierte.

La servit, punem intai supa in farfurie, apoi adaugam galustele si presaram deasupra patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu taietei de casa