Supa crema de praz cu parmezan

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Supe, 24 Iun 2013 | 5538 vizualizari

 

Supa-crema, inedit mod de a prepara o supa intr-un mod mai putin clasic insa la fel de simplu.
Nu-i asa ca prazul este una din legumele din aceeasi categorie ca si anghinarea, cartofii dulci sau poate chiar si avocado, care rar se intampla sa le gatesti sau sa incerci o reteta noua? Ati fi surprinsi cat de gustoasa poate fi o tarta cu praz si cu ricotta, spre exemplu, sau o placinta din cartofi dulci cu praz. Merge foarte bine cu branza de capra sau cu pestele afumat, mai departe totul tine de imaginatie si gusturi.

 

INGREDIENTE

  • 1 praz; 
  • 1 radacina telina medie; 
  • 2 radacini patrunjel mici; 
  • 3 catei usturoi; 
  • 1 castravete proaspat mic; 
  • 40 grame unt; 
  • 2 linguri ulei de masline; 
  • cateva boabe de piper (rosu, alb, verde, negru); 
  • cateva boabe coriandru; 
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce; 
  • 350 ml apa; 
  • 6 lingurite parmezan; 
  • 6 lingurite smantana 30% grasime; 
  • seminte de in albe; 
  • germeni de broccoli; 
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de praz cu parmezan:

1. Se spala telina si patrunjelul, se curata de coaja si se taie cubulete si felii.

2. Untul se topeste in cratita impreuna cu uleiul de masline. Se adauga telina si patrunjelul si se lasa la calit pentru 10-12 minute pana se rumenesc. 

3. Se adauga prazul taiat felii si se lasa la calit pentru inca 5 minute. 

4. Castravetele se curata de coaja si se taie felii. Se pune in cratita langa restul legumelor.

5. Se adauga apa in cratita cat se acopere legumele si se lasa la fiert cu capac pentru 15 minute.

6. In mojar se piseaza usturoiul, boabele de piper, de coriandru si boiaua pana se obtine o pasta care se pune peste legume.

7. Dupa ce se fierb legumele, se lasa la racit dupa care se dau prin blender impreuna cu parmezanul si smantana, sare si piper dupa gust.

8. Supa crema de praz se serveste cu un manunchi de germeni de broccoli si seminte de in presarate deasupra. Plus inca putin parmezan de decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de praz cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte in oala Zepter