Fratele meu ma tot batea la cap in ultimul timp ca sa ii fac supa-crema de pui pe care sa o servesca in paine facuta de mine. Asa ca i-am facut. Nu este mult lucru : pui niste legume si pui la fiert apoi dai prin blender si mai adaugi niste smantana … si gata! Doar ca a trebuit ca intretimp sa mai fac si paine … si nah aia dureaza vreo 4 ore - pana o lasi la crescut , din ora in ora o mai framanti putin ca apoi sa creasca din nou iar apoi in cuptor 1 ora (iar pe caldura asa mare sa ti atata timp cuptoru pornit in bucatarie e deja bucatarie cu tot cu sauna) - dar finalul a fost “mmmm” - adica a fost foarte bun : supa in “bol” de paine crocanta. Enjoy !
1. Pune la fiert in 2 litri de apa toate legumele impreuna cu 300 gr piept de pui, sare si piper.Lasa-le la fiert 50 minute.
2. Restul de piept de pui prajeste-l in 50 gr unt apoi pastreaza-l la cald, acoperit impreuna cu untul ramas din cratita.
3. Dupa cele 50 minute de fiert, da supa prin blender pana cand devine omogena. Incorporeaza apoi smantana amestecata cu galbenusurile si ierburile aromate. Adauga in supa pieptul de pui prajit cu untul topit si amesteca.