O supă de primăvară sănătoasă, acrişoară pe care merită să o încercati!
Se rup codiţele măcrişului, se curăţă cartofii şi ceapa.
Se taie ceapa şi se căleşte 1 minut în unt, apoi se adaugă măcrişul şi se căleşte până se schimbă culoarea. Se pun cartofii tăiaţi felii subţiri şi se călesc puţin. Se sărează, se piperează. se adaugă apa şi cubul de supă şi se fierbe până sunt moi cartofii.
Se ia de pe foc şi se mixează. Se pune pe foc şi se adaugă smântână sau lapte, dacă doriţi, apoi tarhonul sau altceva(pătrunjel, mărar, după dorinţă.
Cine vrea poate pune boia iute.
1
Se poate servi cu o felie de pâine prâjitâ, crutoane sau caşcaval ras.
2
Eu nu am pus smântână, ci puţin lapte de soia.
3
Dacă doriţi să fie de post, înlocuiţi untul cu ulei.