Este supa mea preferata cu fasole verde, pe care am invat-o in Poerugalia, facand parte din retetele traditionale tipice de aici.
- In oala pentru supa punem margarina cu ceapa tocata la calit si lasma pana se inmoaie putin. adaugam usturoiul tocat si el si apoi legumele: morcovii curatati si taiati rondele mai mari; ardeiul taiat cuburi, dovlecelul curatat si taiat bucati mari,cateva pastai de fasole taiate bucati, cartofii si rosia taiata in 4. Lasam sa se inabusa putin legumele in margarina la foc mediu si adaugam cubul concentrat knorr de pui. Turnam apa fierbinte, cat sa acopere de 2 degete legumele. Adaugam putina sare si lasma sa fiarba bine. Bagam in oala si bucata de carnat spalata bine, intreaga.
- Pregatim fasolea. O spalam cu apa calda si o taiem fasii marunte.
- Cand legumele s-au fiert , scoatem carnatul si mixam cu robotul vertical supa, pana devine cremoasa. Nu trebuie sa fie foarte groasa , deci la nevoie mai adaugam apa fierbinte. Adaugam fasolea si carnatul taiat felii sau cuburi si lasaa sa fiarba la foc mediu, pana se inmoaie fasolea. La final presaram cu putin piper.