Supă cremă de gulii

de elucubratiiculinare in Supe, 7 Feb 2012 | 4710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 gulii
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 2 gălbenușuri
  • 50 ml lapte
  • 50 g smântână
  • 50 g brânză cheddar
  • sare
  • crutoane
  • pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de gulii:

Curățăm și spălăm guliile, cartofii și ceapa, după care se taie bucățele nu foarte mici și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare și o lingură de ulei.
După aproximativ 15 minute de când începe apa să clocotească, legumele sigur au fiert.
Dar le încercăm mai bine înainte să oprim focul.
Strecurăm legumele, dar oprim și zeama.
Pasăm legumele cu blenderul apoi adăugăm zeama în care au fiert.
Eu nu am adăugat-o pe toată să nu iasă supa prea moale.
Se pune din nou pe foc și când începe să fiarbă  adăugăm gălbenușurile bătute bine cu lapte și smântână. 
Batem bine cu un tel până la omogenizare.
După ce oprim focul adăugăm brânza Cheddar dată pe răzătoare, oprind câte un pic pentru ornare.
Condimentăm cu sare.
Servim fierbinte cu  crutoane și ornăm cu brănză Cheddar și pătrunjel verde.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de gulii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de cartofi dulci