Supa crema de dovlecel, cu crutoane si ceapa verde

de RODIMUR in Supe, 15 Dec 2019 | 2958 vizualizari

 

Una dintre supele cremă care-mi plac mult este aceasta, din dovlecel și din alte câteva legume (cartofi, morcovi, pătrunjel și țelină) care o fac și mai bună. De obicei supele cremă sunt și de post, ceea ce ne aduce un oarecare avantaj în această perioadă.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mediu
  • 4 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină mare
  • 1 ceapă galbenă, medie
  • 5-6 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • 4-5 fire de ceapă verde
  • crutoane din 8-10 felii de pâine toast
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovlecel, cu crutoane si ceapa verde:

Se curăță: morcovii, pătrunjelul, țelina, cartofii și dovlecelul (care poate fi lăsat cu tot cu coajă) se spală bine, se taie cubulețe, sau rondele și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece și cu sare.

Cât timp fierb legumele, se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.

Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se feliază și se lasă în așteptare. După ce s-a călit ceapa, se ia tigaia de pe foc și se adaugă usturoiul feliat.

Se curăță ceapa verde, se spală, se zvântă și se taie rondele.

Se taie crutoanele din feliile de pâine toast și se dau la cuptor, la foc mic, ca să se rumenească frumos, pe toate fețele.

Când legumele au fiert bine, se strecoară apa și se lasă în așteptare. Se mixează fin legumele, adăugând ceapa călită, usturoiul feliat și 1-2 căni de zeamă de la fiert. 

Când legumele s-au pasat/mixat fin, se toarnă supa cremă într-o oală, se adaugă restul de zeamă și dacă mai este nevoie, apă caldă, până ce se obține consistența dorită.

Se dă oala cu supa cremă la fiert, la foc mic, amestecând în ea, din când în când, pentru încă un clocot. La urmă, se condimentează cu sare și piper și se ia oala de pe foc.

După 10 minute ”de odihnă”, supa cremă poate fi servită, cu rondele de ceapă verde și cu crutoane. Cine vrea, poate presăra și pătrunjel tocat.

TIPS-URI

1

Dovlecelul poate fi tăiat și fiert cu tot cu coajă, dar trebuie spălat bine, în prealabil.

2

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Căliți-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, până ce devine transparentă.

3

Dacă zeama scursă de la fierberea legumelor nu este suficientă pentru subțierea supei cremă, adăugați apă caldă, până la obținerea efectului dorit.

4

Coaceți crutoanele la cuptor, la foc mic și întorceți-le pe toate fețele, ca să se rumenească uniform și frumos.

5

Cine vrea, poate adăuga pătrunjel tocat, la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovlecel, cu crutoane si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovlecel