O supa foarte gustoasa din dovleac, ma declar extrem de multumita de rezultat, mai ales ca suntem in peajma sarbatorii de Halloween.
Mai intai curatam dovleacul de coaja si il taiem in cubulete, la fel si cartofii. Ceapa o taiem julienne si o punem la calit in untul topit. O lasam 5-6 minute, dupa care adaugam cartofii si dovlacul, adaugam si 1 cana de apa si lasam la fiert 25 de minute.
Dupa ce au fiert legumele, le pasam cu ajutorul unui blender sau a unui mixer vertical. Punem pe foc 500 ml apa impreuna cu 2 cuburi de Maggi de vita si lasam sa dea intr-un clocot. Adaugam supa rezultata peste dovleacul pasat si punem din nou la fiert pentru aprox. 10-15 minute. Adaugam sare si piper dupa gust.
Adaugam smantana fie direct in supa, fie deasupra.
1
Puneti smantana cu un pos, faceti cercuri deasupra supei, iar apoi trageti cu laterala unei furculite pentru a rezulta panza de paianjen.
2
Puteti adauga si alte legume.