Va prezint o supa savuroasa, satioasa si delicata.
Am preparat-o in varianta de post. Plina de nutrienti cu o aroma placuta. Rasfat pentru papilele gustative.
Iata cateva motive pentru a o prepara.
Castanele le spalam si le crestam cu un cutit.
Le dam la cuptor prealabil incalzit si le coacem la 180 grade C, pana observam ca s-a desfacut in zona crestata, cam 10 minute sau in functie de cuptor.
Scoatem castanele, le lasam sa raceasca atat cat sa nu ne frigem si le decojim.
Imediat in cuptorul incins, punem dovleacul taiat felii la copt, il lasam 20 minute, apoi ii inlaturam coaja coapta si-l punem intr-un castron.
Intr-o oala adaugam uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugam ceapa taiata grosier la fel si morcovul.
Sotam, apoi adaugam curcuma sau sofranul, adaugam 2 litri de supa de legume fierbinte si lasam la foc mic 20 minute .Apoi adaugam dovleacul si pasam cu blenderul.
Va rezulta o crema fina.
Mai adaugam supa dupa consistenta dorita, adaugam castanele coapte, nucsoara, potrivim de sare si piper, mai lasam la foc mic 4-5 minute. La sfarsit adaugam smantana vegetala.
Garnisim cu sos de rodii si seminte.
Supa este gata!
Pofta buna!
1
Puteti inlocui samantana vegetala cu una normala cu minim 30 % cand nu este post
2
Nu lasati prea mult dovleacul in cuptor se va caramelize si va inchide culoarea supei
3
Castanele se decojesc cat sunt calde,daca sunt reci decojirea se va face mai greu