Supa crema de ciuperci

de Oana in Supe, 7 Mai 2014 | 6279 vizualizari

 

Dupa cum v-am promis, am început să testam electrocasnicele de la Electrolux, iar azi a venit rândul blenderului vertical, care și-a facut tare bine treaba :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi potriviți
  • 8 ciuperci champignon
  • o ceapă măricică
  • 30 g unt
  • sare de mare
  • piper
  • o lingură mare cu smântână
  • parmezan proaspăt ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ciuperci:

Mai întâi am pus la fiert cartofii curățați și tăiați cubulețe, cu 800 ml apă. Am acoperit oala cu capac și am lăsat să fiarbă la foc mediu vreo 10 minute.

Între timp, ceapa curățată și tăiată cubulețe am înăbușit-o în untul topit până s-a înmuiat puțin, apoi am adăugat ciupercile curățate și feliate. Am amestecat din când în când până s-au înmuiat și ciupercile, apoi am oprit focul. 

Am scurs cartofii și am oprit zeama. Am pus în vasul blenderului cartofii, ceapa și ciupercile și puțina zeama și am mixat până s-a făcut o cremă fină. Eu am adaugat toată zeama de la cartofi. 

Am răsturnat supa înapoi în oală și am pus pe foc mic-micuț, împreună cu smântâna, sare și piper proaspăt rase din râșniță, amestecând continuu. 

Am oprit focul și am servit supa cu parmezan ras deasupra și câteva felii de migdale prajite puțin, dar fără ulei.

Am presărat și câteva frunzulițe verzi de cimbru proaspăt, din ghiveci :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci