Dupa cum am mai zis, nu ma dau in vant dupa astfel de supe, noi suntem ciorbari:)) Ne plac ciorbele traditionale romanesti, adica cu ceva carne, legume si acrite cu bors sau zeama de varza. Asa ca, aceasta supa a fost mai mult un experiment pentru mine si familia mea...apropo, baietii, mai ales fiumeu a zis ca nu poate manca asa ceva:))...dupa un decor frumos si imbietor al farfuriei, dupa degustare s-a declarat multumit...hai ca nu-i rea, doar are o culoare ciudata, declara fiumeu...
Lintea se spala in mai multe ape. Se pune la fiert impreuna cu legumele spalate, curatate si taiate in jumatati sau sferturi. Se adauga aproximativ un litru apa peste legume. Se mai pune un ibric cu apa la fiert pentru a dilua supa daca este nevoie. Se lasa sa fiarba 20-25 minute, pana lintea este fiarta. Aici, avand in vedere ca nu stiam cat succes va avea supa mea, cu o lingura cu gauri sau o spumiera, am scos jumatate din cantitatea de linte fiarta pentru a face o alta reteta. Cu ajutorul blenderului vertical pasiram bine legumele, adaugam usturoiul pisat in mojar, sare si piper dupa gust, 2-3 linguri ulei de masline, semintele de chimen prajite putin in tigaie si zdrobite bine in mojar. Dupa gustul meu as fi pus si o mana de frunze de menta, dar din pacate productia proprie de menta este abia la inceput.
Se serveste calda sau rece cu crutoane, cativa stropi de ulei de masline si pentru decor o frunzulita de menta. Sa va fie de bine!!
1
crutoanele eu le-am facut atunci pe moment: 1 felie de paine integrala taiata cubulete si prajite in putin ulei de masline
2
daca mai este nevoie subtiati supa cu apa pe care o aveti pregatita dinainte...musai sa fie fierbinte