Sufleu de ficat

de DIANA B in Ficat, 24 Noi 2010 | 12676 vizualizari

 

Am prins un pic de curaj , asa ca voi mai face o postare de care eu sunt incantata si ale carei poze sper sa-mi incapa ... dati-mi o mana de ajutor la micsorarea acestora , sa-mi incapa si mie-n site

 

INGREDIENTE

  • 500 g de ficat de porc
  • 6 oua
  • 100 g faina
  • 150 g unt
  • 350 ml lapte
  • 50 g cascaval
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ficat:

Oparesti bine ficatul , il cureti de pielite , il dai prin masina de tocat si-l calesti in 50 g de unt .Restul de unt se topeste , se amesteca cu faina si laptele si se fierbe 10-15 minute la foc mic , amestecandu-se mereu . Se condimenteaza si se lasa sa se raceasca , apoi se adauga galbenusurile pe rand , ficatul si cascavalul ras .La sfarsit se incorporeaza si albusurile batute spuma . Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata ( unt si gris folosesc eu ) si se coace la foc potrivit ( 150 grade ) in cuptorul preincalzit  , pana se rumeneste frumos .( se foloseste si testul scobitorii ) . Se decoreaza cu nelipstul patrunjel verde fin tocat .

POFTA BUNA ! Este delicios , nu necesita paine si nici salate sofisticate ; alegerea va apartine .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ficat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficăţei în sos de roşii, cu mămăliguţă