Salata de vinete cu ardei copti

de diana_k in Salate, 21 Mar 2013 | 5533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g vinete coapte
  • 1/2 ceapa rasa
  • 1 ardei sau gogosar copt
  • usturoi ras, pt cine doreste
  • sare, piper
  • pentru maioneza:
  • 3 galbenusuri
  • 1lingura mare de mustar dulce sau iute, de care preferati (eu folosesc pe cel cu hrean)
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 0,5 l ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu ardei copti:

Maioneza:

Intr-un vas curat si uscat punem galbenusurile, mustarul si sarea de lamaie, mixam putin pana se omogenizeaza si incepe sa se lege, apoi incepem sa picuram putin cate putin ulei, mixand in continuare pana vedem ca maioneza si-a marit volumul, acum putem turna ulei mai multisor odata sau lasam sa curga in fir.

Cam asta e tot, daca doriti o maioneza mai moale pur si simplu va opriti din mixat in momentul in care va convine consistenta ei.

Vinetele tocatate marunt se amesteca cu ceapa rasa, gogosarul taiat cubulete si maioneza. Se da gust cu sare si piper, cine doreste poate pune si usturoi ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

ieri la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia