Sufleu de dovlecel

de Bucataras in Jakob Hausmann, 30 Mai 2009 | 12899 vizualizari

 

Reteta lui Jacob prezentata atit in revista Ciao, cit si in cartea sa Bucate cu dragoste

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovlecei
  • 4 oua (se separa albusul de galbenus)
  • 100 gr parmezan ras
  • 20 gr unt
  • cimbru, sare
  • Sos bechamel
  • 30 gr unt
  • 40 gr faina
  • 1/4 litru lapte
  • sare aromatizata cu verdeturi, piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecel:

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala dovleceii, se curata de codite, se rad grosier. Se pun intr-o tigaie si se inabusa la foc moderat, pina se evapora lichidul.

Se scot si se pun intr-o sita pentru a se scurge bine.

Pentru sosul bechamel se incalzeste incet untul intr-un vas, se presara faina si se rumeneste putin, apoi se toarna laptele si se amesteca continuu cu telul. Amestecind mereu, se fierbe circa 4-5 minute, se ia de pe foc si se condimenteaza cu sare aromata si piper alb.

Se lasa sa se raceasca putin.

Un vas termorezistent in care se pune untul se introduce in cuptorul preincalzit. Galbenusul, parmezanul ras si cimbrul se adauga in sosul alb acum racit, se amesteca, apoi se adauga dovleceii si se amesteca bine.

Albusul cu putina sare se bate spuma compacta si se adauga cu grija la masa de dovlecei.

Se scoate vasul termorezistent din cuptor, iar peste untul topit se pune masa de dovlecei si se da la cuptor circa 15-20 minute, pina cind sufleul se umfla si se rumeneste frumos.

Atentie! Atita timp cit sufleul este in cuptor, nu se deschide usa cuptorului pentru ca exista riscul "prabusirii" sufleului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de pui cu noodles si legume